általános tudnivalói

A domain név bejegyzésének egyik lényeges feltétele a regisztrációs díj megfizetése. Ennek megérkezte vagy sürgős esetben a befizetés igazolása után közvetlenül technikailag is lehetővé tesszük a bejegyzést és ezzel a domain név az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) elé kerül elbírálásra. A befizetés elmaradása a domain igény törlését vonja maga után. Minden olyan elbírálásra küldött domain név, amely megfelel a domain regisztrációs szabályzat kritériumainak 2-3 napon belül bejegyezésre kerül (pl. nem védjegy -ha mégis akkor igazolja jogosultságát az igénylő-, nem településnév, az igénylő minden szükséges adatot megadott, stb...) . 
Domain névben szerepel a kft szó, abban az esetben csak az a cég jegyeztetheti be!!!
A benyújtott domain igények több, mint 99%-át pozitívan bírálják el, a vitatott esetek pedig általában már a beadás pillanatában látszanak, erről ilyenkor külön értesítjük az igénylőt.

A .hu domain regisztráció első díja 2 évre vonatkozik, ezt követően évente szükséges a regisztrációt meghosszabbítani. Külföldi ill. nemzetközi domain nevek (például .com, .net, .info) esetében általában 1 évre szól a regisztráció és szintén évente szükséges hosszabbítani.
A hosszabítási díj mindig az évforduló lejárta előtt esedékes, melyről számlát küldünk. A hosszabbítás egyetlen szükséges feltétele a regisztrációs díj megfizetése a fordulónapig. A regisztrációs számla késedelmes befizetése akár a domain név elvesztéséhez is vezethet, azonban előbb egy törlés előtti parkolás állapotába kerül, mely időszak alatt a domain név már nem használható, viszont a tulajdonjog megmarad további 60 napig. Ha ezen időszak alatt beérkezik a regisztrációs díj, akkor a domain név újra az eredeti tulajdonos használatába kerül vissza, egyébként felszabadul. 
A domain név regisztráció díját ezért nyomatékosan kérjük időben kiegyenlíteni, hogy a fent részletezett eljárást és az azzal járó kockázatokat, ill. költségeket el lehessen kerülni!
  • 3 ügyfél találta hasznosnak
Kielégítő választ kapott?

Related Articles

Regisztrációhoz szükséges dokumentumok

Mikor melyik dokumentumra van szükség?Domain regisztrációnál:- Domain igénylő lap- Aláírási...

Hozzáadott domain

Hozzáadott domain: szintén a fődomain alá rendelt domain, de itt már külön tartalomra mutat. A...

Mi a domain

Mi az a domain?A domén a számítógépek (kiszolgálók) azonosítására szolgáló névtartomány. Az...

.com/net/org átregisztráció menete

A sikeres átregisztrációhoz a következők szükségesek:   - a jelenlegi szolgáltató...

Domain átirányítás másik szerverről az itteni tárhelyre

Ha domained nem nálunk van, de szeretnéd azt a nálunk fenntartott tárhelyeddel használni,...